Opšti uslovi

  • Minimum 21 godina starosti
  • Minimum 3 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid
  • Obavezna identifikacija – lična karta, pasoš, vozačka dozvola

 

Dužina najma

  • Minimalna dužina najma je 2 dana
  • Vreme preuzimanja i vraćanja vozila trebaju biti isti, uz toleranciju od 60 minuta zakašnjenja. Po isteku ovog prekoračenja dolazi do zaračunavanja novog dana najma vozila

 

Plaćanje 

  • Najam vozila se plaća prilikom preuzimanja vozila, i to gotovinom ,kreditnom karticom (Visa, Mastercard), uplatom na račun (pravna lica)

 

Preuzimanje i vraćanje vozila

  • Vozilo se može pruzeti i vratiti u našoj poslovnici, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice, odnosno na dogovorenoj lokaciji
  • Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan standardnog radnog vremena
  • Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila, pri čemu savetujemo da zajedno sa našim službenikom dobro pregledate vozilo

 

Osiguranje vozila

Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati. Ukoliko vam je potrebno dodatno osiguranje, obratite nam se!

POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA! Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i /ili krađe biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja. Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

 

POSTUPCI u slučaju nesreće, štete i krađe vozila

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način: 
– ODMAH da obavesti policiju i Rent A Car Direct o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.
– Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći, odnosno događaju 
– Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila
– Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta

 

ZABRANE I NEOVLAŠĆENO UPRAVLJANJE VOZILOM

– ZABRANJENO je iznajmljenim vozilom putovati u sledeće države i područja: Rusija, Belorusija, Kosovo, Albanija, i Turska. OSIGURANJE NE VAŽI za ova područja.
– Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.
– Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se upišu do dva dodatna vozača, uz odobrenje Rent A Car Direct, prilikom preuzimanja vozila.
– Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima, licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima, osiguranje
NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.