Osnovni uslovi za iznajmljivanje vozila su:
-Vozač mora da ima minimum 21 godinu i ne više od 70 godina starosti
-Mora da poseduje vozačku dozvolu i minimum 2 godine vozačkog iskustva
-Da poseduje važeći identifikacioni dokument – lična karta ili pasoš
-Da je korisnik kreditne kartice zbog depozita koji je neophodan pri iznajmljivanju vozila
Minimalno trajanje najma može biti 24 časa (1 dan).
Klijent može produžiti najam samo uz odobrenje rent a car agencije.
Moguće je. Kod nas postoje grupe vozila u okviru kojih je moguće izabrati odgovarajući model vozila.
Vozilo je moguće preuzeti/vratiti u poslovnici rent-a-car agencije ili da bude dostavljeno/vraćeno na dogovorenu adresu, uz doplatu. Vozilo je moguće preuzeti/vratiti u okviru radnog vremena ili izvan njega.
Prilikom preuzimanja vozila, obavezno se potpisuje ugovor o najmu koji sadrži sve dogovorene uslove i rokove najma, cenu, podatke o iznajmljenom vozilu, podatke vozača i osobe ili preduzeća koje plaća najam. Klijent sa potpisivanjem ugovora dobija ovlašćenja da upravlja iznajmljenim vozilom i odgovoran je za vozilo za vreme trajanja najma.
Naša agencija ne uzima depozit pri rentiranju vozila tokom trajanja celog najma.
Pri preuzimanju vozila u agenciji, vrši se naplata troškova i najma, na način koji sami odaberete – kreditnom karticom, uplatom na tekući račun ili gotovinom.
Ukoliko se dogodi šteta na rentiranom vozilu, klijent je u obavezi da postupi po sledećim pravilima: • Neophodno je odmah obavestiti policiju, kao i rent-a-car agenciju kod koje je vozilo iznajmljeno, • Klijent treba da zapiše podatke o drugim učesnicima događaja, • Da popuni izveštaj o nesreći/krađi/šteti pri vraćanju vozila u agenciju, • Da kreira kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima je došlo do nesreće/štete/krađe. Neophodno je znati da je policijski zapisnik obavezan kod svih vrsta osiguranja. Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete će snositi korisnik.
Shodno zakonu koji propisuje obavezno sedište za decu starosti do 3 godine, moguće je iznajmiti sedište za decu, a neretko ono dolazi kao gratis oprema.
Da, moguće je iznajmiti i GPS navigaciju, ali se isto neretko dešava da dolazi u kompletu gratis opreme pri rentiranju vozila.
Da, moguće je sa iznajmljenim vozilom ići na međunarodne relacije, ali je ovo neophodno naglasiti pri iznajmljivanju vozila kako bi se obezbedilo validno osiguranje i zeleni karton, po potrebi.
Da, ukoliko je u pitanju zimski period na vozilu se nalaze zimske gume, a takođe u vozilu se nalaze lanci i propratna oprema. Naravno, sa dolaskom letnjeg perioda, vozila se servisiraju i montiraju im se letnje gume.
Trebali biste proveriti stanje vozila pre preuzimanja i zabeležiti na posebnom obrascu o stanju vozila. Ukoliko se uoči neka nepravilnost neophodno je obavestiti rent-a-car agenciju.
Može, ali je neophodno pri najmu da naznačite koja je to osoba. Takođe, treba da se navedu podaci ove osobe. Nadamo se da smo odgovorili na većinu vaših pitanja, ali ukoliko postoji neko koje smo propustili budite slobodni i kontaktirajte nas. Mi smo tu za vas.
-zabranjeno je upravljanje pod uticajem alkohola, lekova ili droga
-jedina osoba koja može da upravlja vozilom je lice koje se upisalo kao vozač u trenutku najma
-nikako ne davati vozilo osobama koje nisu upisane u ugovoru o najmu
-korisnici ne smeju da upotrebljavaju vozilo u protivzakonite svrhe(krivična dela, beg od policije…)
-korisnik ne sme da naplaćuje prevoz ostalim licima koje koriste vozilo
-vozilo ne koristiti za bilo koje trkačke performanse
-ne sme da se koristi za vuču drugih vozila
Ako se automobil koji ste preuzeli pokvari, odmah nas nazovite na naš broj telefona: +381 64 32 55555
-sve odgovornosti za kažnjavanje i kršenje saobraćajnih propisa preuzima korisnik
-u obavezi ste da sve eventualne kazne platite i o tome obavesti DIRECT Rent a Car agenciju.

Rezervišite Vozilo po najboljim uslovima već danas KONTAKTIRAJTE NAS!

Rentirano vozilo možete preuzeti na aerodromu, ili bilo kojoj lokaciji po Vašoj želji. Iznajmljeni automobil možete ostaviti na parkingu aerodroma pri odlasku i predati ključeve nekom od naših zaposlenih..